Svečana dodjela uvjerenja za gerontodomaćice

Svečana dodjela uvjerenja za gerontodomaćice

UDRUGA IVANA PERKOVCA ODRŽALA ZAVRŠNU SVEČANOST I PODJELU UVJERENJA O OSPOSOBLJAVANJU ZA POSLOVE GERONTODOMAĆICE U SKLOPU PROJEKTA „ŽENE KAO STUP DRUŠTVA“

U petak, 17. prosinca 2021. godine, u prostorijama Opće pučke škole u Šenkovcu u kojoj je sjedište Udruge Ivana Perkovca, svečano su dodijeljena Uvjerenja o osposobljavanju za poslove gerontodomaćice, ženama koje su zaposlene za pružanje usluga krajnjim korisnicima kroz projekt „Žene kao stup društva,“ na području općine Brdovec. Projekt “Žene kao stup društva” provodi se u sklopu programa „Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II“, u sklopu ESF Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“

Ukupna vrijednost projekta dodijeljena Udruzi Ivana Perkovca iznosi 557.195,88 HRK. Projekt se financira sredstvima iz ESF-a u 100% iznosu.

U okviru provedbe ovoga projekta šest zaposlenih žena završilo je s programom edukacije za gerontodomaćice. Za provedbu edukacije angažirano je Učilište Adscencio – ustanova za obrazovanje odraslih iz Zagreba, a u potpunosti je financirana od strane EU unutar projekta Zaželi „Žene kao stup društva.“ Edukacija je obuhvaćala slijedeće nastavne cjeline: osnove gerontologije, poslovi gerontodomaćice, zaštita na radu i prva pomoć te praktična nastava. Kroz ovaj program pripadnice ciljne skupine stekle su nova znanja koje će poboljšati njihovu konkurentnost na tržištu rada nakon završetka projekta te im olakšati mogućnost novog zapošljavanja na sličnim radnim mjestima.

Uvjerenja o uspješnom osposobljavanju za poslove gerontodomaćice polaznicima programa uručile su članice projektnog tima “Žene kao stup društva” Sanja Lazić i Jasna Horvat, a u ime Općine Brdovec Stjepko Rukelj. Svim polaznicama edukacije čestitamo na novostečenom zvanju kojim su stekle nova znanja i vještine, a koje će unaprijediti njihovu konkurentnost na tržištu rada te im olakšati potragu za novim poslom na sličnim radnim mjestima.